Danmark - Sibirien, Rusland

4000km. på cykel

Sibirien:
Området øst for Uralbjergene kaldes for Sibirien.
Området er så stort, at man kan placere hele USA, Alaska og Vesteuropa på dette område og så stadig have et areal på størrelse med Tyskland og Frankrig, der ikke er dækket.
Meget af området er utroligt øde, dog ligger der nogle store byer langs med den eneste vej, der går på tværs fra Moskva til Irkutsk.
Det bliver meget koldt her efter Omsk. Der ligger sne langs vejen, det er blæst op og temperaturen er omkring frysepunktet, den ene dag sner det lidt hele dagen, og vi trækker i vintertøjet. 
Rusland Andre cykelture
Deltagere Oder Neisse 2008
Første del Donau 2009
Moskva Elben 2010
Sibirien Pilgrimsruten 2010
Forsiden Ukraine 2011
Kort foredrag  
Mere Sibirien  
Dagbog  ta@wanpan.dk 


Morgenmad i Sibirisk bjerkeskov

Sommer i Sibirien.

Den Transsibiriske Jernbane.

Vi cyklede igennem mange landsbyer, der er træhuse overalt i de små byer, der fungerer som små landbrug, der hver har en ko, som byens cowboy driver rundt med på sletterne om dagen.
Der ligger store bunker brænde ved alle husene, så de kan holde varmen i den sibiriske vinter.
Vejret er slået om, og det er flot sibirisk sommer med temperaturer mellem 25-30 graders varme.
På dette skilt står der 1758km. til Irkutsk. Det er et sjældent syn med et vejskilt i Rusland, og dem, der er der, er selvfølgelig med kyrilliske bogstaver.
Vi cyklede i Taigaen, verdens største skovområde.
Her cykler vi på grusvej, vi nåede i alt at cykle ca. 250km. på grus eller jordvej. Der blev skiftet til mountainbike på disse stræk, mountenbike´n blev også taget frem, når asfalten var for hullet.