Danmark - Sibirien, Rusland

4000km. på cykel

Rusland Andre cykelture
Deltagere Oder Neisse
Første del Donau
Moskva Elben
Sibirien Pilgrimsruten
Forsiden Ukraine 2011
Kort foredrag  
Mere Sibirien  
Dagbog  


 

Første del af turen:
Vi kørte fra Svendborg, over Tåsinge og Langeland og sejlede til Lolland, fortsatte til Gedser, hvor vi igen sejlede til Rostock og overnattede første gang, 133km.
Vi forsatte en dag igennem Tyskland og så ind i Polen, hvor vi cyklede mod øst i 6 dage, inden vi nåede til Litauen, derefter Letland.
Vi kørte ind i Rusland d. 26.-4. og fortsatte mod Moskva, hvor vi ankom d. 29.-4. hen på aftenen.

De 2 cykelryttere med deres familier, dagen før turen. Bilen pakkes og vandrensningsanlægget afprøves.

Her et stop i Polen, hvor vi lægger plan for ruten. Vi cyklede ca. 1 time ad gangen, derefter holdt vi pause i ca. 15 min., hvor vi fik fyldt flaskerne op og spiste lidt energi. Det hændte, vi også lige fik en smøg.
Aftensmad fra den blå termokasse. Vi havde medbragt en masse dåsemad, som vi spiste sammen med den lokale mad, vi købte undervejs.
Senere på turen var der flere perioder, hvor vi fik mad fra kassen 5 dage i træk, både morgen, middag og aften, det var på de lange stræk i Sibirien.

 
 
Vi hviler benene ved en pause i Letland.
Asfalten på vejene var de fleste steder fyldt med huller, det gjorde, at vi var nødsaget til at cykle hver for sig, da ham, der lå bagved, ikke kunne se hullerne. 
Så af sikkerhedshensyn kørte vi ca. 80% af turen alene, med en afstand fra 500-1000 meter, også af hensyn til trafikken, der nogle steder var tæt, især omkring de store byer. 

Resterne af Hitlers bunker i Gierlotz.
 

Så er vi kommet ind i Rusland og ser denne minde søjle fra den store fædrelandskrig.ta@wanpan.dk 

 

Så er vi i Rusland. Da vi ikke kunne tale russisk, fik vi ved en fejl benzin på bilen i stedet for diesel. Der var heldigvis en flink politibetjent, som havde set det, han stoppede os og hjalp os til et værksted.
De arbejdede på bilen i 3 timer med at få den tømt, udluftet og udskiftning af  brændselsfilter, regningen lød på 120 rubler (ca. 30kr.)